Celý popis
Zobraziť celý popis
Príbeh Vandoren Cane
Pri pestovaní trstiny je potrebné zvážiť veľa dôležitých faktorov, konkrétne vlastnosti vrátane podnebia, slnka, vetra, pôdy, ktorá trstinu oživuje.
Trvá to nie menej ako štyri roky starostlivosti a pozornosti, aby sa trstina dostala do bodu, kedy môže niesť prestížne meno Vandoren. V prvom roku trstina dosiahne svoju konečnú veľkosť a priemer. Na konci druhého roka, po získaní tela a sily, je pripravený na zber.
Trstina je jemne narezaná nožnicami navrhnutými tak, aby sa zabránilo prasknutiu vlákien, keď je miazga úplne nehybná. Potom sa vyzlečie, nareže na 6 tyčiniek a vystaví sa slnku, aby sa vytvorila zlatá farba. Trstina je zabalená a odoslaná do chráneného a vetraného skladu Vandoren, aby tam sušila ďalšie dva roky pred začatím výroby.
Keď je trstina pripravená na výrobu, vykoná sa prvý rez, čím sa získajú najhrubšie tvary v rámci prípravy na premenu na trstinu. Tieto hrubé tvary sú skosené s presnosťou rádovo 1/100 mm na základe modelu vytvoreného Bernardom Van Dorenom.
Každá palica má svoj vlastný charakter, podľa ktorého sa určuje sila tŕstia. Žiadny kúsok trstiny nemôže byť identický vzhľadom na povahu tohto prírodného produktu. Po záverečnej kontrole je trstina vyrazená svojou silou, dostane logo Vandoren a je umiestnená v ochrannom obale. Teraz sú prúty pripravené pre hudobníkov.
technické údaje
- Nástroj pre: Fagot
- Prístrojový systém: francúzsky (bufet)
- Krajina pôvodu: Francúzsko
- Výška: 7,5 cm
- Hĺbka: 2,3 cm
- Hmotnosť: 3g
Poznámka: Tento plátok je určený pre fagot vo francúzskom (bufetovom) štýle. Tu nájdete verziu tohto plátku v štýle Heckel.